發新話題

【分享】最喜愛的本地歌手/組合 [ 加分活動 ]

【分享】最喜愛的本地歌手/組合 [ 加分活動 ]

歡迎各位在此分享自己最喜愛的歌手/組合...[會+分]

最好能夠詳細說明原因...
並且講下你對他/他們的感受/期望...
可以附圖啊 ._.

全人類注意↓0_0

後加:我錯了 \口/
   忘了是本地樂壇耶 ._."
   好喇好喇~~~
   由#16 之後的...
   請分享本地樂壇的歌手/組合...
   否則是不會加分的=3=

5/4-2008 新增 ::
每人最多只可回此帖兩次, 第三次或以上將不再加分說。

11-8-2008 新增 :
只介紹, 沒感受/期望, 將不會加分

+++++++++++++++++++++++分隔線+++++++++++++++++++++++

(上) 女生宿舍成員:

(由左至右)張曼伶、陳美詩、梁靖琪、廖雋嘉

主打歌曲:全女打.俾反應.換個話題.心慌慌

其實04年到而家咁多組合...
我最中意都係女生宿舍...
雖然而家佢地散左=0=
各自發展...
不過我覺得佢地比起而家果d組合好得多...

好似廖雋嘉同陳美詩咁...
佢地真係識音樂...
廖雋嘉 鋼琴 - 演奏級
陳美詩 鋼琴 - 8級

而且廖雋嘉佢出果隻唱片:鋼琴女生 廖雋嘉
10首歌曲由佢自己親自創作...

我覺得而家所謂既歌手...
真正識音樂既...真係唔多...

其實我都好想女生宿舍復合 ._."

由其佢地首度參與既網劇 -- 探偵學院...
我已經被吸引住喇 >3<
真係好好睇...
而且佢地拍得都唔錯...

本帖最近評分記錄
  • 的土 威望 +1 整理帖子有心思 2007-8-10 03:08 PM
按到俺的天空   

男歌手, 我最鐘意古巨基同埋側田 XD

古巨基
我鐘意古巨基..其實同我表姐有好多既關係..
佢當時為 "史上最強漫畫王大亂鬥" 配和聲...
咁我就買左古巨基隻碟...聽聽下..就開始鐘意佢喇~

最愛古巨基既歌..係 "友共情" , "史上最強漫畫王大亂鬥" , "勁歌金曲" , "愛得太遲" , "重複犯錯" , "明星" ....實在太多了

側田
我鐘意側田...係因為 "古巨基05勁歌金曲演唱會" 既時候..
側田和聲和 "大雄" 呢首歌..
我覺得唔錯..
後來佢仲出埋度..
所以就更喜愛佢喇~

最愛側田既歌..係 "好人" , "我不是好人" , "命硬" , "情永落" , "美麗之景" , "情歌" , "頭條新聞" ...更多更多
本帖最近評分記錄
  • 游柔 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2007-8-10 03:28 PM

kenny
我鐘意kenny,因為佢好靚仔同埋d歌好好聽
最鐘意kenny既歌係: 小學館,勇氣情歌,預言書, 無字天書
最鐘意kenny既碟係:In Progress,Oncoming,Musick

柔按:建議可以更詳細...

我最喜歡ge歌手係Kay.謝安琪`

佢1出道,,聽左佢首我歌故我在,,我覺得佢把聲好fresh
比其他歌手更有風格.
當佢派左姿色份子之後,,我聽左,,就比佢把聲吸引住
開始鐘意佢.佢個樣都好靚`
我1向都係中2實力派的.我第一次聽佢唱Live.
真係好正`可以話1個走音都冇!
佢d歌吾同其他歌手,,好少係有關愛情.
之後ge跟我走,,亡命之途,,愁人節
到出Ksus2,,就超鐘意佢xd`然後.
佢同Louis有左bb.我都冇改對佢ge引象
出左節外生枝,真係1首好好ge歌.鼓勵人要有勇氣!
然後係the first day同演唱會,,雖然佢有住b,,不過實力無減
然後佢暫退樂壇.我就默默咁支持佢
到而家生完b,,派新歌-3/8.好感動`
等左咁耐,,佢終於出返黎!
我希望Kay復出會有更多好歌!{PS.Kay係識彈結他,,鋼琴,,
識講法,日,英,廣東話,國語的!做過鋼琴老師}
Kay`我永遠支持你!
本帖最近評分記錄
  • 游柔 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2007-8-11 04:11 AM
♥只想懂得慶賀目前 不早不晚的一歲ツ

女歌手我最鍾意Janice同泳兒...

衛蘭: 因為佢唱歌真係好夠感情 而且把聲好特別 好多變化...
佢把聲剛又得(拍錯拖, 愛才...) 柔又得(離家出走...)
至於佢的歌, 我最鍾意拍錯拖 愛才大哥呀 真係超鍾意
因為真係好有感情 尤其愛才令我覺得好慘T^T
至於佢live既唱功 我雖然覺得有待改善...

泳兒: 佢把聲好清好令...
佢的歌聽落去好舒服 尤其係心中有數一時倦了~
佢唱live都唔錯 尤其果首浮誇, 超好!
不過佢可以俾多的感情就仲好啦

男歌手我最鍾意張敬軒~
佢唱的歌好舒服 都OK有感情~
唱Live都幾好~
我最鍾意 酷愛餘震 *v*
本帖最近評分記錄
  • 游柔 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2007-8-14 03:01 PM

我最鐘意既歌手係容祖兒""
雖然我知道好多人都唔係咁鐘意佢,,
但係我永遠都係咁鐘意佢咁支持佢
原因一個:唱歌好好聽

雖然佢第一隻碟個時我只有6歲,,
但係個時己經覺得佢D歌好鬼死正"
不過就無話特別迷佢囉,, 轉捩點偏2003年
當時正係佢最紅既時期,,
我的驕傲'' SWEET既又得""
習慣失戀  慘既又得""
把聲真係可以好出神入化""  開始越黎越鐘意佢
加上佢個樣我覺得未係D人所講咁樣衰囉,佢實力派黎嫁嘛''
[[ 睇上面幅圖都唔係好差姐,, 仲幾靚tim xDD]]
同埋我十分相信佢份人唔係D人講到咁臭寸''  
[[希望如果有誤會可以盡快解決]]'''
Nin9 2 5ive,, 係佢既大突破作,, 亦另我再一步鐘意佢多D
佢開始找到自已既路線,,
一拍兩散   一向行既路線
朱古力萬歲, 歌姬,, 凝溶  D新既路線  全部都好聽""

之後雖然佢人氣無咁高,, 多左人唔鐘意佢
但我沒有離棄佢''__ =]
TEN MOST WANTED  己經係佢成熟時期既作品"",,
CLOSE UP,, 我更加對佢加以改觀
華麗邂逅,, 心花怒放,, 愛一個上一課,,  BE TRUE,, 黃色大門
呢五隻歌簡直係繞樑三日"",, 聽出耳油!!  佢既唱功再躍一步""
另外,, Special Style 既小小,, 曙鳳碟都掌握都非常好""
香港史上最年輕既樂壇天后''

以上全純個人意見''
不過仍然希望大家放下成見"",, 話哂容祖祖都係,, [[xDD曬下命先'']]
- 連續七年叱吒女歌手 [[其中兩年金,, 三年銀,, 兩年銅]]
- 連續四年最受歡迎女歌手'' [[無線個個]]
加上佢唱歌真係好好聽,, 就算真係覺得佢份人差既朋友
可唔可以嘗試欣賞一下佢唔同既地方,, 或許有一日你會改觀

本帖最近評分記錄
  • 游柔 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2007-8-15 01:34 PM

我最中2 sun boy'z
佢地跳舞好勁
同埋唱歌+跳舞 唔會冇氣到唱唔到
佢地做野好有心
做咩都俾好多心機好努力
仲有佢地仲自己排舞
個人又冇咩架子咁

希望佢地黎緊沖出香港
可以去到更多地方
等多d人認識佢地係sun boy'z
唔好再俾人講錯佢地個名

我會繼續支持sun boy'z
本帖最近評分記錄
  • 游柔 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2007-8-19 12:15 PM

我最中2梗係4餅啦..哈`
我由 百分百感覺2003 o既時候開始留意佢地`
不過戈時唔係超級中2*
之後聽左派對動物之後開始勁爆中2 佢地`
但係之後好快佢地就解散j0r~
不過我都有繼續支持佢地..=]
stephy,kary,theresa,miki 四個一樣咁中2 x)
中2 佢地係因為佢地4個都勁令女,,而且人人都有唔同o既優點x]
stephy 做戲好好`好有愛心`寫文好叻..etc
kary 唱歌勁好聽, 個人好好笑,,好熱心 etc
theresa 由出道到e+有勁大o既進步, 佢寫野好好, 同埋好正能量, 諗野好積極~
miki 做戲好好, 性格好可愛 -3-
最仲要o既係佢地4個一樣都係咁努力做好自己,,!!
我希望佢第時會繼續努力,,唱多d好歌,拍多d好戲!!
支持佢地ahh >33333<

附件

20070628_0548e804d6f5c2f6b36fGufZcRLASmA0.bmp (465.05 KB)

2007-8-20 04:47 PM

20070628_0548e804d6f5c2f6b36fGufZcRLASmA0.bmp

2007-8-20 04:47 PM

2007-8-20 04:51 PM

本帖最近評分記錄
  • 的土 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2007-8-21 02:19 AM

我最like theresa,because佢好勤力,好nice,好令女,唱歌進步左好多,好比心機做好每一件事

p.s.不得洗版 - 連續回覆6個主題

我就鐘意twins入面既阿sa..(蔡卓妍)..
因為我覺得佢唱功幾好...做戲都做得幾好..
佢自已又唱歌..(係自唱)
我最鐘意就係佢個首黑馬喇~
除左黑馬之外,,
下一站天后我都鐘意聽架..<---下一站天后佢有自唱架..
唔係話鍾欣銅唱得唔好!!
不過我個人比較鐘意阿sa多d..
佢做戲個方面..
我比較鐘意阿孖有難個套戲!!
我覺得佢個次個個做型好好!!
佢又演戲演得好好!!
佢同森美演繹個個森美移動都做得好好..
<-----係阿孖有難既戲照一張!!
仲有一套係再說一次我愛你個套都好好睇..同埋佢做得都好好..
<----細幅左d..唔好介意!!
仲有追擊八月十五個套戲都好好睇..
總之數之不盡..戲戲都太好睇..同埋佢做得都好好唷!!
<-----又係細幅左d,,唔好介意..

我希望twins阿sa以後繼續唱好d..做多d戲喇~
本帖最近評分記錄
  • 游柔 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求,圖細唔緊要啊 0v0 2007-8-23 09:22 AM

我鍾意twins la,
古巨基la,
kenny la,
仲有好多嫁∼
因為佢地唱歌都好好!!

我較愛李克勤xdd
其實我也沒什麼喜歡的,
但聽到他的歌時覺得很有那種感覺,
唱的時侯投入感情,
雖然最近注入了很多男歌手,
但我覺得他們沒什麼特別啦,
相比之下相形見拙,
新歌手不是不好,
而是沒老手唱得那麼投入囉~
最喜愛什麼歌手只是各花各眼而已A____A "
所以無論李克勤日後走什麼路線也沒問題@@

女歌手就較愛千{女華}    [ 某:: 喂你怎當fans的, 連人家的名也不會打!? @$*)!% ]
小時侯就聽他的歌了xddd
對她的歌很有感情,
不捨得ya~~

新女歌星只愛聽部份歌啦@@
有些還不太愛.__. !!
本帖最近評分記錄
  • 游柔 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求,嬅不是女十麼 ._.? 2007-8-23 05:23 PM

/_\;沒 有 最 喜 愛 歌 手 只 有 最 喜 愛 歌 曲
但 我 最 喜 歡 的 是 周 杰 倫 的 歌...
依 然 范 特 西
11 月 的 蕭 邦
尋 找 周 杰 倫
周 杰 倫 2004 無 與 倫 比 演 唱 會
七 里 香
內 面 的 歌 我 也 有 聽 ((愛 聽 [退 後]
但 是 愛 聽 不 愛 唱

鄭 中 基 的 也 不 錯 . . .
常 聽 [ 想 愛 你 ] and [ 晴 天 陰 天 雨 天]

新 起 歌 手 洪 卓 立 那 愛 無 .膽 有 幾 首 我 也 挺 喜 歡

/_\;;;希望他們繼續努力,,

附件

2007-8-24 01:21 AM

本帖最近評分記錄
  • 游柔 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2007-8-24 03:43 AM
我落淚。情緒零碎

我鍾意twins la,李克勤 la,
古巨基la,張敬軒 la,kenny la,
衛籣la,
仲有好多嫁∼ 因為佢地唱歌都好好!!
特別係克勤ar,佢唱歌好有實力.
佢經過咁多起跌,重可以咁多fans.
我就好佩服佢.都好中意聽佢d歌.
另外,基仔唱歌都唔錯,
佢今日出碟ar∼
我諗都唔錯嫁!!
軒仔呢,
我係呢先開始中意聽佢d歌嫁咋,
因為佢果首{酷愛}勁好聽ar∼
勁有感情!!!
而女歌手方面我就鍾意衛籣
因為佢唱歌好有感情,
而且把聲好好,
又唱倒高音bo∼

個人又cute.
而組合我就鍾意twins
因為佢地好合拍,
唱歌又好聽,
仲之各有各好la∼
本帖最近評分記錄
  • 游柔 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2007-8-24 09:31 AM

最愛梗係theresa la!cookies一出道,有9個人,,我就留意下la!!
跟住變左4個,,theresa好有自己ge style,,同其他好唔同,,個款超串   令我好中意佢
佢寫作好好呀!佢d書都有買,,了解佢更多就知怇其實唔串,,,仲好nice
之前我承認佢把聲都幾男仔咖,,但依家都好好多,,唔再咁硬

S.H.E :佢地唔單止樣令,,唱歌仲好好聽,,絕對唔係sell樣,,唱功咁好其實都幾難搵
新碟仲有佢地自己創作ge歌,更肯定佢地ge實力

蔡依林:佢真係好俾心機唱每一首歌,,每一首歌都有佢付出ge努力,,有一次竟然聽到有人用粗口話佢
好唔開心,,係咪有咩誤會??每個人都有自己中意ge歌手,,你唔中意佢唔代表可以用任何不當言詞
話佢lo我覺得,,,況且佢真係有實力,

kay:佢唱歌真係好聽,,有自己ge唱腔,,絕對唔係一般歌手
本帖最近評分記錄
  • 游柔 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2007-8-24 09:31 AM
愛 要你牽我的手每一天
喜歡在你的肩膀盤旋
喜歡兩個人的世界
因為愛你
才讓我的心永遠像甜甜圈=]

發新話題

'); theFloaters.play();