發新話題

【分享】最喜愛的本地歌手/組合 [ 加分活動 ]

我牙._."
沒有什麼特別囍歡的歌手`:)'
香港的都沒有
我個人不太囍歡香港的歌手吧.."
外國的比較囍歡艾徽兒`
很欣賞她的歌曲耶`"
有Girlfriend,i Can Do Better,Keep Holding On,When You're Gone等等牙``=]
有h0多都有她的風格呢`._.
至於t.w呢*
有棒棒堂 黑涩會._.v
他們在播的劇我都有看*V*
很好笑呢":)
在新組合黎講*=]
已經係唔錯喇>[]<
有好多他們的歌我都很囍歡的.<3*
到日本呢"._.
都有幾多既>[]<
先講YU!`
沒有說特別囍歡*
聽過佢幾支歌牙..
好好聽牙>3<
到中島美嘉喇*
1個很有個性的女生`!
NaNa很好看耶``:>
到了最後1個組合了`
日本的 - NEWS`
唔知你地有無聽過呢`._.
其中1個係之前做好好睇既日劇求婚大作戰開男主角牙*!!
山下智久``
我最中2係佢牙*!!
女主角都很囍歡:)

圖圖死了/[]\

--- The End` ---

我喜歡那個本地歌手?!
其實我有很多歌手也喜歡~!
不過始終我最喜歡的係..
女歌手:Twins(較為喜歡阿sa)
===================
點解我會鐘意Twins(阿sa)
其實我唔知點解我會鐘意佢地
但係有一次聽過佢地唱歌之係
不知不覺地鐘意咗佢地
講真我較為鐘意阿SA多過阿嬌(被毆)
唔係話阿嬌唱得唔好
而是個人認為阿sa較為有台型,
唱歌比較好聽..
佢地拍過既電影有:妄想,下一站…天后,賤精先生.......
最印象深既就係下一站天后!!
我真係好希望Twins愈來愈紅~!
永遠支持Twins!!
歌曲有: 相愛6年,你不是好情人,桃紅結他,熱浪假期,眼紅紅,八十塊環遊世界
=====================
圖片如下:

本帖最近評分記錄
  • 游柔 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2007-8-25 02:31 PM
my photo(y);;

TO樓主大人啊
可以說台灣歌手嗎 對香港歌手完全沒好感的 -v-"
不管那麼多了 我愛梁靜茹 衝呀~~~

梁靜茹梁靜茹 我真的超級喜歡梁靜茹
因為她好唱歌真的真的很好聽 人品也很好 蠻可愛的

還記得我第1首聽她的歌 就是大家都熟悉的「勇氣」=]
(如果你沒有聽過的話 你該不會是深山大野人吧?!! (說笑))

梁靜茹 - 勇氣::  http://www.bdyx.net/upImgFile/2005111815130680.mp3

那時候覺得沒什麼特別 也只是1個普通歌手而已吧
但是我老姊就是1整天都在播 -0-"

接著就是她的「FLY AWAY

梁靜茹 - FLY AWAY::  http://mail2.ustc.edu.cn/~hui2jie/flyaway.mp3

還記得很久以前去唱KTV 第1首唱的歌 就是這首歌
現在想起來 想不到自己唱到她的高音部份耶 XD 很驚訝的(笑)
因為以前沒現在那麼喜歡唱歌 那麼喜歡梁靜茹嘛 @@ (汗)

以後我再聽她的哪首歌我也忘了
也不記得什麼時候那麼喜歡梁靜茹
但是有印象的是 以前我很喜歡她的「燕尾蝶下定決心愛你

那時候的我1直在聽「寧夏」的 因為覺得很甜嘛 XD (羞)
以前不太喜歡聽「給從前的愛」「燕尾蝶」「接受」「我都知道」「茱莉花」「中間」「純真
就覺得非常的難聽的 -0-" (那時候不會欣賞)

現在不同了 KTV就是1直唱唱唱 哈哈哈 (大笑)
其實「純真」是最近電視在播 我才知道有這首歌的存在 -_-"
聽回來 覺得很有感覺 梁靜茹唱的很輕
現在我在KTV唱也唱不到像她那麼輕 (大哭)

梁靜茹 - 純真:: http://www.yy8844.cn/download/{44746843-06CC-44F1-9739-6E775EE0D062}.asp

再來這個吧 @@ (興奮) 大家來看看

登登登登~~~這就是我第1張買的梁靜茹專輯
買的原因是:: 差不多所有好聽的歌都有嘛 那就不用花錢買每1張呀 @@" (汗)
其實這張沒什麼特別 只是這個是她第1場售票演唱會+我第1張買的梁靜茹專輯 =]

(待續..)
            因為話太多的關係 -"- 拍謝<(_ _)>

好了好了 來到我最欣賞的梁靜茹歌曲了 (緊張)

就是這個「絲路(通往愛的旅途)
在這張專輯中 我最愛的就是「絲路」「可惜不是你
因為這2首歌 梁靜茹都能表達到歌詞中的哀傷
可惜不是你這首歌我聽到哭了

梁靜茹 - 可惜不是你:: http://tjcnc.stu.com.cn/music/modern/kexibushini.mp3

我將這首歌介紹給朋友們聽 他們 都聽到哭了

梁靜茹 你真的是我最欣賞的歌手 =] (感動)

在看這首歌的KTV時 我也看到哭了
其實我很明白這首歌的歌詞想表達什麼
但是我還是不能用唱的表達這首歌有多傷心

我會努力的 >0<

然後呢 就是我第2張買的梁靜茹專輯了 =] (開心)

因為裡頭有好多可愛情歌「暖暖」「可樂戒指」「親親」「小手拉大手
這幾首歌也是非常可愛的 >0< 最喜歡「小手拉大手」的

而「失憶」這首歌給我太多回憶了 所以我1直都很喜歡 非常的喜歡 =]

梁靜茹 - 失憶:: http://haloua.cn/download/SHIYI-liangjingru.MP3

最後我最想跟大家分享的是「親親梁靜茹 愛的大遊行演唱會」=]

這個演唱會 是我人生中 第1場看的演唱會

1開場而已 梁靜茹出來唱「絲路我就想哭了耶 -"- (羞)
因為啊 我覺得很感動 梁靜茹耶 是我超級喜歡的偶像耶
看到她有多開心呀 不管在什麼時候 她唱的歌 還是那麼好聽 那麼感人

現在還在等她出VCD 很可惜還沒出 (失望) 希望快點出吧 =]

現在唱KTV 1直都在點梁靜茹的歌的 XD
朋友們都說我唱梁靜茹的歌最好聽的 超級感動的 >0< (羞)
我會努力唱好歌的 因為我真的很喜歡唱歌 也很喜歡梁靜茹的 =]
希望梁靜茹也1直努力唱下去 用她的歌聲來表達歌詞中想說的話 >0< 加油加油

在這裡 謝謝大家看我這堆字 太多了吧 @@
因為本人真的很喜歡梁靜茹 XD 也好想跟大家分享1下 謝謝您們 <(_ _)>

**謝謝大家的支持**

柔按:你要我怎麼辦呢 ._."
   睇到你打咁多...
   好想加俾你...
  但#1說明了只限本地樂壇歌手/組合...
   否則唔+分耶~
   建議就算本地的不喜歡...
   但可以分享一下本地那一位歌手是你較為喜愛...
   而且你給他的評價是怎麼 ._.?

aR kaY,,,我覺得佢把聲好好.........好有風格 le 幾年都比佢把聲吸引住
人又靚la  最重要係ar kay係實力派的

柔按:建議可以更詳細...加多d就有一粒威耶~

禾最LIKE既SINGER糸STEPHY
佢好靚,,,
唱歌又好好聽
禾LIKE佢BECAUSE有一次
去左時代行街街
跟住見到佢
佢仲同我打招乎
攞左佢簽簽

初初,,,禾以為佢淨系唱歌好
怎料,,,佢演技更好
特別系十分愛
真系令人出乎意料
HAHA,,,THZ
本帖最近評分記錄
  • 游柔 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2007-8-27 12:53 PM

我最中2既歌手系楊千嬅
名字:楊千嬅
公司:a-music
我中2佢系因為佢唱歌真系好好聽,為人風趣,人格又好(唔會落井下石)
我希望佢年年都可以拿到最佳女歌手牙=]佢唱歌真系好正牙~(快d嫁人,唔洗比人話=] )

我聽佢d歌大,我仲記得我第一首聽既系少女的祈禱,個個時期佢歌d歌充滿少女情懷,到左e+雖然唔再系,但好聽左好多=]
我最中2既新歌就系集體回憶,超正,我仲用喱首歌做鈴聲=]
十卜千嬅牙=]

P.s.
我除左對佢有期望,仲對你地有期望,希望你地都可以聽下佢d歌,十卜下千嬅=]
thx
本帖最近評分記錄
  • 游柔 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2007-8-29 10:16 AM

我會揀STEPHYTHERESA

鍾意STEPHY的原因..
首先啦...佢靚女MA..
第2啦..佢試過作詞..
P.S 我覺得佢今次填日久生情..我覺得填得好好
第三~佢先後做過的幾部MOVIE..佢演得好好
P.S 特別是今次的十分愛..
第4..佢唱歌好聽(CD)

-----------------完-----------------

鍾意THERESA的原因..FIRST....靚女
第2...佢的MY CUP OF T成隻碟都好好聽..
第三...佢係一個好好的BLOGGER(好似係咁串)
第4..我覺得佢對佢D FANS好好....

-----------------完-----------------

P.S 2位繼續加油呀!!

附件

Stephy & Theresa 1.jpeg (57.05 KB)

2007-8-31 02:06 AM

Stephy & Theresa 1.jpeg

Stephy & Theresa 2.jpg (178.55 KB)

2007-8-31 02:06 AM

Stephy & Theresa 2.jpg

本帖最近評分記錄
  • 的土 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2007-8-31 07:22 AM
-支持FM SHE;]]]]`

I LOVE STEPHY
Because she so pretty. Singing is wonderful.
She has many of movies.
Like
九個女仔一隻鬼,甜絲絲, 獨家試愛, 十分愛
all is very perfect .
I think she also is a gifted female scholar. Because her book[[不要忘記]]is have a good sell.
Anticipate: have a Progress about movie, singing and composition

附件

2007-8-31 04:32 PM

本帖最近評分記錄
  • 的土 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2007-9-3 12:40 PM
我愛♥元暢

我就鐘意TWINS~
自從佢地係電視見到佢地,就LIKE左佢地
雖然好多人唔係幾LIKE佢地,不過唔知點解,我唔會唔鐘意佢地
阿SA同阿GILL都LIKE(不過鐘意阿SA多D)
佢地有幾首歌好好聽^//////^

紅噹噹飛吻,,,,,18變[OLD],,,,80塊環遊世界,,,相愛6年,,,,,桃紅結他,,,,,熱浪假期

雖然冇成日追佢地D戲,但我最深刻就係-----子神偷,,,這個阿爸真爆炸,,,見習黑玫瑰,,,甜心粉絲王...
好希望佢地紅D                             XDDDDD
[[[[加油!!!!!!!永遠支持你]]]]

本帖最近評分記錄
  • 的土 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2007-9-6 10:12 AM
``
♥ v give up+"
   strong.

我中意GE男歌手係EASON
佢大部分歌GE MELODY都好動聽
而且歌詞都好有意思,好似 ''SHALL WE TALK''就係其中之一
聽到佢GE歌
首先俾D MELODY吸引住
搵到歌詞之後見到首歌帶出黎的意思
仲有佢GE聲線好聽

我以前都5中意聽EASON
係我家姐叫我留意D歌詞
之後慢慢中意聽佢D歌

最中意EASON GE歌有
''CRYING IN THE PARTY'',''淘汰'',''快樂男生'',''K歌之王'',''幸福摩天輪''...etc
本帖最近評分記錄
  • 游柔 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2007-9-7 07:44 AM

我其實由佢出道已經鍾意佢,
我第一首聽佢唱ge song係"奇洛李為斯回信"
我鍾意佢係因為佢1.唱歌好好聽
                        2.少女味很重
                        3.佢幾靚
                        4.唱出黎個feel幾好
                        5.唱得幾有感情

我覺得佢好有性格,因為佢會同一d啱key ge男歌手一起
唔會理d傳媒ge不利傳聞.

我最鍾ge song 有1.麥當娜一吻
                        2.拒絕畢彼特
                        3.奇洛李為斯回信
                        4.男孩像你
                        5.下次下次
                        6.南瓜車
                        7.Dear Fiona

最後希望fiona會唱多d好歌!!!!!!

附件

2007-9-9 07:20 AM

本帖最近評分記錄
  • 的土 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2007-9-10 09:42 AM

我鐘意女歌手謝安琪,

因為佢唔單只唱歌好聽,

仲有好多自己既歌,

係自己填詞既,

填詞已經係件唔簡單既事啦,

仲要填得咁好聽,

至於對佢既期望,

就係想佢作多d,

係自己填詞既歌,

謝安琪~等住你出新歌呀~

附件

2007-9-10 07:43 AM

本帖最近評分記錄
  • 的土 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2007-9-10 09:42 AM

過來支持一下你們@0@
想不到會是我早前的idea x)

香港樂壇中,我沒有喜愛的歌手
較喜愛的,只有一個 —

張敬軒(Hins)

我所喜歡的,不是他的樣子,氣質etc.

而是他那份對音樂的熱誠;

對音樂創作的熱誠 :)

他的唱腔亦很好

他不會因為得到獎而自大、自滿

而是比以前更努力

他為人謙虛

因此唱出一首首的好歌

初次接觸他的歌,

是《餘震》,

完全感受到他那份對音樂的熱誠

繼而接觸他不同的歌曲

到最近的《酷愛》和《我的天》

希望香港樂壇做得更好 ;)
本帖最近評分記錄
  • 游柔 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 XD 2007-9-11 04:33 PM

*我自己最喜愛的組合是twins
由她們出道至今!!

┌由2001年夏天開始,成為一對關係密切的孖公仔*Twins,並以一首輕快主打歌 "明愛暗戀補習社" ,讓大家認識她們的歌藝。 ..首張EP,於出碟首一個月內已有白金唱片之銷售量,為同期新人之冠,更成為HMV廣東碟銷量五連冠!┘

photo <3 '

*舊點的..'

原因:初,先被2人可愛活潑的形象吸引!(較喜愛gill)
    後來發覺她們的合拍超棒!!!

很多人說她們不能唱,單靠樣上位.. 但我十分不認同!!!
論唱功,會比某些歌手差了點點,但不代表她們只靠樣上位!
她們多年來1年比1年紅,這是靠她們的努力,她們的付出而得來的!
論實力,twins也是不錯的
↓單在07年↓
-商業電台《2006年度叱吒樂壇流行榜頒獎禮》叱吒樂壇組合 (銀獎)
-RoadShow《至尊音樂頒獎禮2006》至尊歌曲 [熱浪假期]
-RoadShow《至尊音樂頒獎禮2006》至尊組合樂隊
-無線電視《2006年度十大勁歌金曲頒獎禮》十大勁歌金曲 [你不是好情人]
-無線電視《2006年度十大勁歌金曲頒獎禮》最受歡迎華語歌曲獎 (銀獎) [八十塊環遊世界]
-無線電視《2006年度十大勁歌金曲頒獎禮》最受歡迎組合獎 (金獎)
-2007北京流行音樂典禮 ~ 年度金曲獎 [八十塊環遊世界]
-2007北京流行音樂典禮 ~ 年度最受歡迎組合
-香港電台《第29屆十大中文金曲頒獎禮》十大金曲獎 [幼稚園]
-香港電台《第29屆十大中文金曲頒獎禮》全國最受歡迎歌手獎 (組合)
-IPFI 香港唱片銷量大獎 2006 ~ 十大銷量本地歌手
-無線電視《2007年勁歌金曲優秀選第一回》入選歌曲 [相愛6年]

這些獎真的可以單靠樣而得來嗎??

對twins*期望:; 繼續努力,全力以赴!!!!!
本帖最近評分記錄
  • 游柔 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2007-9-12 07:39 AM

發新話題

'); theFloaters.play();