發新話題

【分享】最喜愛的本地歌手/組合 [ 加分活動 ]

我最鐘意李克勤~~
唱歌好
+上佢d歌好好聽
仲有arm arm同十年的女友結婚tim~~

柔按:建議可以更詳細...加多d就有一粒威耶~o~

╭╯ 絕 望 の 天 使 ╭╯
活在絕望邊緣的天使

我最鐘意李克勤~~
克勤唱歌好好
加上佢d歌好好聽~~
最喜歡 月半小夜曲, 公主太子, 明明深愛著你~~
仲有arm arm同十年的女友結婚tim~~
頒獎典禮佢求婚好型ah~~~
"我多謝我老婆!!!!"
之後唱首"婚前的女人"
唱唱下笑左出來,
好可愛ah!!!
李克勤係負責任的男人~~
我崇拜的偶像
本帖最近評分記錄
  • 游柔 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2007-9-16 03:27 PM
╭╯ 絕 望 の 天 使 ╭╯
活在絕望邊緣的天使

我冇咩歌手係特別鍾意ga嫁...
E神啦∼∼∼佢d歌甘正~~~._.
我可是大fans喔∼∼∼
佢把聲真係好聽∼∼
又好有feel
zarahn...佢地好有型>3<
佢地把聲我承認係幾咩,,,
但係好ga喇...
佢都好有feel嫁∼∼∼

我鍾2
古巨基-愛回家
佢有好多都好好聽嫁
唱得好有感情
.........................
洪卓立-苦行憎
雖然係新仔
但我睇好佢
.........................

-        `放棄你自問我不甘心拋棄;再愛一次會否更可悲(?)

我鍾意既歌手:

男歌手:
古巨基-樣子可愛,
上次我去扭Ys CarD,扭到佢既CarD,
望2望就開始LikE佢

女歌手:
容祖兒
-美麗
-唱歌好聽

柔按:文字上可再加多一點 ._."

我 小 煜 永 遠 ❤ 著 王 子
我 王 子 永 遠 ❤ 著 小 煜

我 敖 犬 永 遠 ❤ 著 小 傑
我 小 傑 永 遠 ❤ 著 敖 犬
請 同 聲 說 我 ❤ 你

如果要我揀...我一定會揀張敬軒

因為佢真係好比心機咁去唱佢每一首歌,
而且佢把聲好正,無論係快歌抑或慢歌佢都可以將成首歌既感情表達出黎...
佢由出道到而家一直都好努力,
即使佢初初唔算紅,但係佢都無諗過放棄佢既理想,
呢一種「不放棄」既精神一直鼓勵住我唔放棄讀書,
因為hins努力鼲搨@終於有所回報,我都知我一定得既(如果努力既話)~

近排佢首《酷愛》真係好正=D
完全可以聽到佢既唱功、同埋突顯到佢把聲~
音樂同歌詞都好正~
《我的天》都一樣,hins同樣可以將首歌既感情好細膩咁唱出黎...
真係好好聽咖。

之前既《餘震》《騷靈情歌》《從何唱起duet with倫永亮》
《My Way》等等我都非常鍾意,
因為你可以o係呢d歌度聽到hins把聲可以好soft、可以好強咁表達佢想表達既野,
一定要聽下佢既歌,希望你地都會鍾意佢既歌啦=]
本帖最近評分記錄
  • 游柔 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2007-9-18 12:45 PM
〝絶対ズ負んスゆ無敵ソ心

衛蘭 Janice

我當然最愛衛蘭la~

她在洒廊做過歌手
去了試音給黎明賞識

衛蘭:
2005年女新人第1
sor 其如不太清楚

我鐘意佢既原因:
有一次我聽左佢果首 離家出走 之後
覺得佢把聲好令
就鐘意佢

歌曲:深愛,拍錯拖,離家出走, 愛才等等......
本帖最近評分記錄
  • 游柔 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2007-9-19 03:39 PM

我最中意ge女歌手就係Stephy鄧麗欣,
由佢初初出道ge九餅時代我已經好中2佢,
我覺得佢係最突出o個個,
由o個時開始我已經成日留意佢,
之後9餅拆做4餅,
Stephy都一直係最sharp o個個,
我覺得佢把聲好好聽,好特別,
而且佢都唱出左好多金曲,
好似藍鞋子,十分愛咁。。。

我覺得佢做戲真係越做越好,
由9個女仔1隻鬼到龍咁威,
Stephy都俾人話佢5識做戲,
不過佢係獨家試愛同十分愛ge表現,
大家都有目共睹,Stephy真係進步左好多,
睇到我都喊哂口。。。

其實Stephy真係好好人,對fans又好,
我真係好好好中2佢ga∼∼∼
本帖最近評分記錄
  • 游柔 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2007-9-23 05:59 AM

我諗都唔諗就可以即刻答你...何韻詩!
梁祝下世傳奇前已經幾留意呢個人。
因為佢大部份既歌同其他女歌手既歌有點與別不同~~
而且,有好多歌都係佢自己作曲、監制...
睇埋佢既梁祝後,更加覺得佢好正!!
為自己既夢想而努力...
雖然入行十年先開到第一個自己既紅館演唱會...
不過係o係屬於佢既黃金十年入面,係就係漫長 jor 少少 ~~
仲要面對好多人生既轉捩點...
但佢都寧願走一條忠於自己既路都唔走一條商業化、為利益而迎合大眾既捷徑!
呢樣野唔係人人都得。
依家,佢終於都做到想做既野 :: 建立自己既音樂品牌、建立一個慈善基金...etc.
而我係佢身上亦睇通一d野兼學jor唔少野。
本帖最近評分記錄
  • 游柔 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2007-9-24 08:00 AM

我宜家最中意ge歌手係FIONA!!!
初初果陣係我d fd中意
我先留意佢
跟住我d fd又吾中意
變左我中意XD
不過睇番fiona之前果樣
真係吾係幾令
但係Fiona越大越令女-v-
唱d歌又越泥越好聽
好似趕...水ed歌需言吾出名
但係都好好聽架
出名d歌好似男孩像你...886
就吾洗講啦
好聽到爆牙XDDD
佢拍d戲又好睇wor
佢d演技就ok la
需言無專業果d咁pro
但係對歌手泥講已經好好架啦

本帖最近評分記錄
  • 游柔 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2007-10-4 02:05 PM

* ~ 人 仔 ~ *
MsN:yi_090911@hotmail.com~

我 最 鐘 意 既 歌 手 係 容 祖 兒 ,
因 為 佢 唱 歌 好 , 不 過 T w i n s 好 D ,  
華 麗 邂 逅 是 她 唱 的 , 好 好 聽 ! !
她 把 聲 都 幾 好 ! ! ~
她 唔 係 一 般 歌 手 ( 在 我 心 中 ! ! )
但 我 最 喜 歡 的 是 的 T w i n s  的 歌 多 D ! ! ~
佢 唱 歌 真 係 好 聽 ! ! ~
有 時 會 不 知道 她 們 是 s a   o r    . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ! ! ~ ( 5 識 打字 ! ! ~  )

她的實力、演技、歌聲大家有目共睹

容祖兒(Joey Yung,1980年6月16日-),香港知名女歌手、電視演員、電影演員。
容祖兒自小便參與各大小型的歌唱比賽,早於1995年獲得Big Echo卡拉OK大賽金獎。她為已故藝人羅文徒弟,她於1996年推出她出道第一首單曲「第一次我想醉」,是電影「4個32A和一個香蕉少年」的主題曲。當時她的唱公司是正東唱片。但不久後被當時唱片公司解約。其後獲得英皇集團主席楊受成賞識,並成為英皇娛樂旗下藝人。1999年,出道時的一首《未知》廣受香港歡迎,促使她有不少名氣,並橫奪香港各大樂擅頒獎禮新人獎,而第一張唱片《Joey EP》銷量更達到13萬,這個紀錄直到現時為止也沒有任何新人能打破。
其後多曲使她受到觀眾認識,例如:《逃避你》、《痛愛》等。其中《我的驕傲》更成為香港華南地區各大樂擅頒獎禮金曲獎,代表該曲廣受香港其他華南地區歡迎,令她於2003年及2004年度奪「四台聯頒音樂大獎--傳媒大獎」,連續兩屆成為四大電子傳媒音樂頒獎典禮大贏家。其後數年,容祖兒連續四屆《最受歡迎女歌星獎》以及《全年最高銷量女歌手大獎》。
她出道時,已隨即成為「英皇一姐」[1],更加自2003年起,成為香港樂壇上的「一姐」[2]

柔按:請不要在網上copy ._.

◇鄭秀文◇

我最愛就係鄭秀文,她的實力、演技、歌聲大家有目共睹,雖她因電影(長恨歌)休息了好久,但她也不是完全休息,她為一雜誌畫東西,那些圖片既抽象又美麗。^(oo)^
她出道以來不斷獲獎無數,更有歌后之稱,代表作有終身美麗、唯獨你是不可取替、感情線上、放不低and苦戀等.....................
鄭秀文的個唱CD訂單更過萬!我都有買
今年她沖出香港,不但今年在香港紅館開演唱會,更搞世界巡迴,上一站是馬來西亞-雲頂,下一站是上海。
鄭秀文最新歌曲:MI和愛情萬歲仲好好聽!
MI和愛情萬歲mv:
http://www.atnext.com/jp/sammie/media.html

鄭秀文我永遠支持你!!

本帖最近評分記錄
  • 游柔 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2007-9-30 01:58 PM

我中意stepy lol~
佢唱歌仔好好聽~
又令女~
把聲又好聽sweet sweet ~
唱得又好有感情~
好中意睇佢同方力申拍既戲~
演得好好~

我仲中意twins~
sing就ok na~
5系特別good~
不過做戲好~
我對佢地演出既戲都好深刻~
因為真係好好睇~
希望佢地會繼續加油啦~
唱多d好歌~拍多d好戲~

本帖最近評分記錄
  • 游柔 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2007-10-8 01:04 PM
我個Qooza:
http://blog.qooza.hk/babitiffany

MSN:tongtonglee1993@hotmail.com

Fiona !!!!!!
佢好令女Ar,唱歌好聽。
其實我都唔知點解中意Fiona,
又唔知點解覺佢乜都比其他歌星好,
好想有人解答我…
我希望佢可以有多D獎,
出多D歌,
出多D碟,
接多D廣告,
接更多o既job!!!!!!

柔按:文字上可再加多一點...

我 鍾 意 牙 Sa 同 牙 嬌 

佢 地 唱 歌 好 聽 跳 舞 又 好 睇 喎

有 時 都 0k可 愛 啦

StePhY都 唔 錯 哇

樣 令 唱 歌 又 甜 喎

"日 久 生 情" "電 燈 膽" "親朋勿友"

隻 隻 都 咁 好 聽

TereSa都 可 以 下

個 隻 "My CuP oF Tea"唔 錯

我 希 望 佢 地 再 接 再 厲 啦

柔按:文字上可再加多一點...

附件

2007-10-14 04:21 AM

-        `放棄你自問我不甘心拋棄;再愛一次會否更可悲(?)

發新話題

'); theFloaters.play();