發新話題

【分享】最喜愛的本地歌手/組合 [ 加分活動 ]

我最鍾意ge有好多~
不過鍾意得多d ge到係側田
因為
佢雖然唔靚仔
但係都憑佢一把靚聲
黎感動好多樂迷

其實..
佢本來係一個dj
但係憑出色ge歌藝
比Leo ku 賞識
帶佢出黎

佢出黎的第一年
我已經好留意佢~
佢把聲靚都爆啊!!
我好like佢啦果時~
直到依家
佢仍然可以係各個頒獎拿獎~~
真係好like的啊~~~
本帖最近評分記錄
  • 游柔 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2008-2-4 03:30 PM

我幾鐘意謝安琪,呀Kay
我由佢一出道開始就聽佢D歌
我覺得佢把聲真係幾好聽、好圓滑
完全唔似我以前聽令一D歌手唱ge歌
即係把聲唔會好似TwinsD聲(唔係話佢哋唔好)
仲有佢D歌好有自己ge style
又唔會好姣 小小女性化
快歌我鐘意臭男人
慢歌我鐘意鐘無艷
仲有首神奇女俠的退休生活都OK嫁
其實嗰隻3/8裡面D歌都幾好聽婷
不妨聽下
我希望佢之後可以紅過容祖兒啦!!
本帖最近評分記錄
  • 游柔 威望 +1 2008-2-6 11:41 AM

我最中意kary...
數數手指我中意左佢年幾了..
本身我係中意方力申的,,,
去睇他的戀愛初歌,,
咁kary個時又做女主角喎,,
我就開始留意佢..
咁番到去我就聽下座右銘,,明知做戲個d歌...
我覺得佢唱歌勁好聽,,有感情,,跟住我就中意左佢..
中意佢自然覺得佢靚,,
雖然唔係真係好靚,,但就真係可愛得很甜...
個陣時唱歌已經好好聽,,近排仲跳埋舞,,又可愛喎,,
所以係我心目中佢是我最中意既歌手..
我最中意座右銘,,明知做戲,,逼得太緊,,馬戲團之戀等等等等等,,,
基本上係kary的歌我都好中意! :]
本帖最近評分記錄
  • 游柔 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2008-2-12 04:46 AM

我中意鄧麗欣
BECAUSE STEPHY好靚女,唱歌好聽
即使佢俾人話走音,佢都唔MIND
希望佢繼續加油[我愛:偏愛,再見不是朋友...]+卜stephy
獨家試愛,十分愛....好好睇
stephy無走音,我深信
柔按:文字再加多一點吧...太短吶 /口\

附件

鄧麗欣 訓左係到既相相!.jpg (136.19 KB)

2008-2-16 01:48 PM

鄧麗欣 訓左係到既相相!.jpg

我鐘意twins&blackie>//////<                           
不過我比較鐘意twins!!~
自從棵照件事.人人都唔太like阿嬌(其實係鐘意sa多D)
佢唱歌唔錯嫁,走音....唔....好小
佢地個樣都幾ok
加:(佢地D戲多到......子神偷,見習黑玫瑰,甜心粉絲王.......)
加:(希望佢地唔好因近排件事影響LA~~)
雖然人地對佢地印象大減,但我唔會''羊群心理''^^
加:(TWINS~加油~)

=====================================================================
不過我鐘意blackie.只係因為令
加:(唱歌就麻麻LA~)
加:(我鐘意既係鬼鬼~[媽都話佢好特別^^])
加:(黑澀會加油!!)

本帖最近評分記錄
  • 游柔 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2008-2-16 06:54 AM
``
♥ v give up+"
   strong.

我最中2ge歌手一定係側田
中2佢把聲同埋佢好q
唱緊歌个樣仲可愛
我中2佢d歌有:好人,命硬,男人ktv,走音,我有今日.............好多好多
當佢推出<<JUSTIN>>呢張唱片歌時已經好冧佢
見到佢時刀5串
仲好NICE TIM

柔:文字再加多一點吧 ._."
  可以說一下你對他的期望等等吶~

我最中2ge歌手係吳雨霏+HotCha`

吳雨霏之前我唔鐘意佢架`
聽左佢既歌...座右銘,逼得太緊等既歌`
開始幾鐘意佢=}`

HotCha佢地岩岩出道-*就有一手{你的味道`}
我真係好鐘意佢地既歌`
EG: 你的味道,,Party Girl 唯一的你..等*
佢地雖然唔係好令`
不過做歌手`
只是聽你唱歌姐=}

希望all歌手`
加油`
唱多D好歌比我地d聽=}
加油哦>w<`
本帖最近評分記錄
  • 游柔 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2008-2-19 11:27 AM

我鐘意張敬軒><
因為佢寫歌唱歌都好掂,,
都好POLITE..個樣好正經..
真係好可愛,,
呢年佢GE成績都得到好多人認同..
演唱會門票45MIN 賣哂//
搞到我多FANS( 我都係)好唔開心..
佢本身個D衣著都好LEARN..
但係佢好努力咁變番好D..
衣家都好好!
仲有話佢可做第日GE天王

柔:文字再加多一點吧 ._."

永遠十卜軒仔**]]                  
H    H  III  NN    N
HHHH  III  N N   N
H    H  III  N  N  N
H    H  III  N    NN

嗯,其實本地的歌手我真的不太喜歡,,
我最最最喜歡光良
他是實力派歌手,重點不在於帥不帥,而是歌唱得好不好聽,我喜歡他就因為這樣
而且他的形象很工整很斯文
光良的歌有很多都很不錯的,好像約定,不會分離,童話等等都很好聽

(雖然光良不是本地的但我很喜歡他所以還是忍不住打了一大堆)
如果說本地歌手的話,我就比較喜歡張敬軒
理由跟我喜歡光良的原因一樣
張敬軒並不帥,但他的嗓子好(起碼比劉德華好)
雖然他以前很娘,但他現在的衣著也進步了
加上我們可以看到他自出道以來都不斷在努力在進步(無論在衣著方面或唱歌方面)
欣賞他的人也越來越多,很多人都視他為香港樂壇新的天王
希望他繼續加油,多唱些好歌吧

本帖最近評分記錄
  • 游柔 威望 +1 2008-3-9 06:24 AM

一句講晒, 最討厭 " 垃圾嬌", 不知所謂, 簡直係 cheap 精之最 !!! 仲要扮晒純情想繼續做玉女, 唔該佢慳番啦 ... 係明眼人都知佢擺明係隻雞, 歌手只不過係掩飾身份唶!! 有腦嘅請不要再做她的 Fans la ... 教壞人呀!!!

柔按:跟主題不合, 此帖不會得到任何分數 ._.

請會員勿對此帖作出任何回應, 謝謝。

may may

最喜歌手: 農夫

我最愛既歌: 風山水起 ft 麥玲玲

我不嬲都中意d外國歌既

不過自從我聽過佢地既歌之後

我覺得香港rap歌終於有出人頭地啦!!!

6永同c君把聲可以真係唔好聽

但係2個rap埋,聽落順耳不但止

2把聲好似真係天生就要佢地rap埋咁

好聽,歌詞有理

有隻歌叫做 456wing

可以係youtube睇下

d歌詞感人之如仲幫左好多紅唔起既歌星出一口氣

有一part歌詞如下:

"OH有人話我似呀RAIN

SO又話好似祖明

NO你話我似兩位巨星我唔咁認

我正係希望有一日你會話

佢地兩個都幾似6WING"
本帖最近評分記錄
  • 游柔 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2008-3-23 04:29 AM

女歌手:
我最鐘意就係Jill{睇我個名都知-.-}
Kay,Stephy都好鐘意架`!!
不過最鐘意係Jill`!!
-----------------------------------------
雖然Jill唔太紅,
但係劉德華個D名人都係由{Care呢菲}做起架啦`!!
沒咩人一出道就去紅館開演唱會架b0r,係米`?
所以我會永遠支持Jill架`!!
-----------------------------------------
至於Kay呢,
係聽佢個鍾無豔就迷左佢lu`!!
係米好容易中意1個明星呢`?!
我自己都唔知點解會咁`!>3<
希望Kay媽越黎越紅`!!
鐘意Stephy其實都同Kay差唔多,
都係聽歌聽到中意架`!!
最中意聽佢同方力申首"我的最愛"`!!
Stephy,你要拍多D好戲比我地睇啊`!!
---------------------------------------
希望+分`!
本帖最近評分記錄
  • 游柔 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2008-3-25 11:41 AM
★}`跟風者 格殺勿論 :D

我最中意既就係本地男歌手係陳柏宇{JasonChan}
我仲記得...
係一年前既東張西望...
我就係介紹佢果陣遇上左佢...
當時既佢好cool
我覺得佢係超型,,,
之後都無理到佢...
但我點都估唔到...
係幾個月之後我竟然見返佢...
仲要記得佢個名wo!!
我從未試過,,,,
見過一個明星之後係會記得佢個名.....
所以我係果陣開始...
我係到勁買佢d碟...
同開始留意佢,,,
最中意佢首永久保存...
超有feel!!!
支持到佢e+

佢張相,,,

本帖最近評分記錄
  • 游柔 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2008-3-25 01:31 PM

其 實 禾 囍 港 的 歌 手 是 NiKi 周 麗 淇 `

她 在 播 [ 天 {莫} 下 的 戀 人 ] ,, 我 便 愛 上 她 了 `

我 囍 她 的 歌 是 [ 螢 火 虫 ] 了 `

最 近 ,, 她 的 [ 最 美 麗 的 第 7 天 ] 很 好 睇 `

點 解 要 佢 做 個 咁 慘 既 角 色 呢 ?!

雖 然 佢 唱 歌 唔 多 好 聽 ,, 我 也 囍 她 的 歌 `

我 愛 爆 她 了 ` ^^

我 還 覺 鄭 嘉 永 不 太 配 合 她 ,, 但 幸 福 是 她 自 己 選 擇 的 ,, 不 是 Fs 選 擇 的 ><

無 論 她 選 誰 ,, 我 也 囍 > <

為 何 不 加 分 ?!

講度我最喜愛的歌手
梗係Elanne江若琳啦
她一出道,我便是她的纷絲
她如果唔出黎唱,就實在太可惜
我都唔知佢算唔算實力派
不過她真的很有唱歌天分
唔止把聲好聽
而且又靚女喎
她一出Innocent這個唱片
我便立刻買了
隻唱片太正了XD
她最新的那<鬥氣>,<錯愛>,<傻豬>,<你不在了>絕是佳品
超好聽,未聽過都唔會知道咩叫"正"
宜家我日日都有睇Elanne ge blog
http://hk.myblog.yahoo.com/elanne_605930
支持下佢同等她出新唱片XD
我覺得她很會搞笑
而且人靚,聲甜
最近她紅了,好像拿了最受歡迎新秀女歌手
Fans Club又多左好多人
我D同學都好鍾意江若琳ga
本人絕對支持江若琳
希望她來年繼續攞奬...最好就是最受歡迎女歌手XDD"

本帖最近評分記錄
  • 游柔 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2008-3-26 04:01 PM

發新話題

'); theFloaters.play();