發新話題

【分享】最喜愛的本地歌手/組合 [ 加分活動 ]

女歌手:
gem鄧紫琪
because佢唱d歌唱得好好聽.由其是英文歌
最喜歡佢的Do you Know,sleeping beauty(英文版)
馮曦妤
because.......(沒有原因)
最喜歡佢的Forever  Friend
男歌手:
Jason陳柏宇
because...........唱歌唱得好好聽,唱歌的風格令人覺得好適服
最喜歡佢的你來自那顆星
組合:
hotcha
because佢地的歌的風格有很多完化和本身佢地唱得都唔錯,我由四年級就開始聽佢地d歌.
最喜歡佢地的你的味道,you are my best friend和我要最喜愛的.
Mr.
because............(原因解釋唔到)
最喜歡佢地的想太多和搖擺
引用:
本版版主@的土: 請加更多感受/期望

我最愛既本地女歌手係林志美=]
佢係1980年代香港流行曲歌手.

佢唱過唔少大熱歌曲,雖然未必係現今年青人所熟悉,不過絕對係值得一聽再聽.

我喜歡佢最主要既原因係佢形象清純和聲線特別.
特別係[偶遇],[愛是不保留],[風箏],有一種令人貼心的感覺.
佢俾我既感覺有別一般歌手歌星,感覺好溫暖.
溫暖既感覺亦係我喜歡佢的原因之一.

雖然佢已經淡出幕前,不過佢仍然有參與舞台劇.
我希望佢可以多出席些公開活動,
讓忘記了她的人再一次重溫佢的動人聲線!

本帖最近評分記錄
  • 的土 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2009-9-7 06:49 AM

我最喜愛的~
呵呵呵~不用說~ (你不說無人知=_=)
就是
Eason 陳奕迅 0w0*

Eason佢74年7月27出生~C子座 / w \
我好記得佢95參加第14屆新秀入行~(因為我95年出生 / w \)
後跟華星唱片簽約~

97年推出第一張同名專緝~《陳奕迅》~當中我最愛聽"傷信"……

兒時的我是未懂得欣賞歌手~
在父親的耳濡目染下…
由父親口中的一首《阿牛》...
我鐘意上Eason  -///-(喂!!)

我鐘意Eason~係因為佢唱功好~
而且有一番水準~
總是有自己的風格~ / w \
好歌總是百聽不厭的呢呢呢呢呢呢呢呢呢(喂!!)
本帖最近評分記錄
  • 游柔 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2009-11-30 03:50 AM
MSN:: dororo1995_@hotmail.com.hk

S x M 大愛~

等我又講下先...講得唔好別介意.__.

我最喜愛ge組合係農夫同Mr.

農夫: 佢地係香港ge hip hop組合...我覺得佢地雖然唔算話好紅..但係佢地1直好努力..好似最近..佢地搵左世界"cup" ge作曲家作曲..而且..佢地ge歌真係講中晒我地ge心聲..好似"日出而作",,"學海無涯"等等..都係講中晒心聲=]近幾年..佢地ge努力終於得到大家ge肯定::得到最佳組合咁=]]令更多人認識佢地...希望佢地繼續+油..唱多d好歌..攞多d獎..

MR.::香港好少組合係band..mr佢地係我見過咁多明星中..最親民...好似佢地ge新碟"IF I AM"中..好多歌都係好好聽..好入腦...佢地憑"如果我是陳奕信"唱到街知巷"文"....雖然hk ge band市場好少..但比起rubberband..dear jane佢地..mr算係較紅..mr ge fans唔算多..因為未有好多人認識佢地..我希望佢地可以有多d人認同佢地..仲有呀...佢地手"搖擺"好激勵人心..+油~
本帖最近評分記錄
  • 的土 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2009-12-4 11:10 AM

我鍾意洪卓立';
初初係因為佢首愛無膽而對佢有d認識';
聽落覺佢唱得幾好;'唔止得個樣';
所以跟住之後就一直留意佢ge歌同埋有關佢ge野
另外佢暑假上個套戲"很想和你在一起"
做得超好0v0  勁感人
雖然佢之前因為肺積水入院好耐;'
但係我到依家依然會繼續支持佢
推介';很想和你在一起';彌敦道';xd
本帖最近評分記錄
  • 的土 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2009-12-20 05:41 AM

我最喜愛既歌手係陳柏宇(:
之後好多人都話佢紅歌唔紅人-.-
although呢個係事實.
不過經過一首i miss you之後,
多左好多人知佢係邊個._.
唔再係話'個個唱車匙個個呀!'
我見過佢真人佢好nice有同我揮手*v*
佢個笑容好似太陽花咁sharp.
份人又夠honest.同香港人講佢有刺青!
試問有幾多香港明星有呢份courage講出黎?
佢12月18日又出左新碟'_'
唔知大家有冇買呢(k)?
本帖最近評分記錄
  • 的土 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2010-1-24 05:07 PM

我最喜愛既歌手係vincy 泳兒
其實一開始佢係英皇新秀嘅時候,我冇咩住意佢
之後我聽到佢首感應,覺得好好聽
就開始留意佢LA
之後佢就出左應隻碟
我就走左去買
聽完,我就鍾意左佢唱歌
近年我重更加鍾意佢
明天以後
我的回憶不是我的
都好好聽
我買佢D碟都買到冇曬錢LA^^
不過十分值得
希望佢未來可以試下作曲或作下詞
作一D新的好歌比我地聽
希望佢係頒獎禮有好好嘅成績LA
附上一張令令照

本帖最近評分記錄
  • 的土 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2010-1-24 05:08 PM

講到我最喜愛既歌手呢...
有好多,不過最喜愛既歌手是泳兒啊~
佢d高音真係好勁,而且好少失手。
其實最初都冇點留意過Vincy
不過之後因為[感應]而認識咗佢。
聽落覺佢唱得幾好,
所以跟住之後就一直留意佢ge歌
Vincy把聲開初俾人話似王菲,但佢都可以擺脫王菲ge影子。
雖然Vincy樣子唔係好出眾,不算什麼天姿國色,也不算是醜樣。
但其把聲真係好好,聽佢d歌就知喇~
而我所喜歡的,不係佢個樣or氣質
而是佢果份對音樂的熱誠,
我係佢第一隻碟就好支持佢,
希望佢可以唱更多好歌。

泳兒,等住你出新歌呀~

本帖最近評分記錄
  • 的土 威望 +1 帖子合乎發帖指引的要求 2010-3-14 05:02 PM

發新話題

'); theFloaters.play();